Wilt u uw school net als de Brederoschool en de IKC Groenewei verrijken met een overzicht in beeld van de flora en fauna in uw naaste omgeving?

 

Dit geveldoek van 5 x 2,5 meter hangt aan de Brederoschool in Groningen. Kinderen, jongeren, ouders en buurtbewoners worden zo bewuster van de natuurlijke rijkdommen, die letterlijk voor hun voeten liggen. Bovendien wordt de leefomgeving verfraaid omdat een op zeildoek geprint en op een frame gespannen beeldverhaal een blinde muur (binnen of buiten) aan het oog onttrekt. Behalve voor scholen kan een overzicht ook met en voor Kinderdagverblijven en Buitenschoolse Opvang gemaakt worden. Mét, want kinderen maken samen met bijvoorbeeld vrijwilliger (ouder met veel kennis op dit gebied), stagiair, docent of begeleider de inventarisatie. De feestelijke afronding van dit educatieve project is de onthulling van het doek.

 


Ook buurthuizen of multifunctionele centra zijn vanwege hun centrale plek in de gemeenschap geschikt voor het bevestigen van een natuuroverzicht.

Kinderen van een participerende school/KDV/BSO kunnen meewerken aan het onderzoek. Zo wordt de samenhang in een buurt, wijk of dorp bevorderd en kan de meest geschikte locatie voor plaatsing worden benut.

Voor meer informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0595 444 205